Muutamia havaintoja vanhojen PILP:ien vaihdoista uusiin

Ajattelin nyt kirjoittaa hieman siitä, millaisia huomioita on PILP vaihdoissa tullut esille ja mitä tulee huomioida projektin laadun varmistamiseksi. Toivottavasti saatte tästä kirjoituksesta apua tarjousten vertailuun ja urakoitsijan valintaan.

Jäteilmakanavan eristys

Yksi suurimmista puutteista vanhojen laitteiden osalla näyttäisi olevan jäteilmakanavan eristyksen laatu ja asennusvirheet.

Suuressa osassa vanhoja PILP järjestelmiä on kanavan eristys tehty siten, että väli tai yläpohjan läpivientien kohdalla eristys ikään kuin katkeaa. Näinhän se ei missään tapauksessa saisi olla. Vanhoilla laitteilla tai uudemmilla 2kW lämpöpumpputeholla olevissa koneissa jäteilman lämpötila putoaa ilmamäärästä riippuen n 5C hujakoille. Uusissa invertterilaitteissa, esim. NIBE S735 jäteilma menee jopa -15C:een.  Jäteilmakanavan eristys tulee olla koko matkalta ehjä ja kondenssitiivis. Parhaiten eristys onnistuu solukumieristeellä, joka sekä liimataan, että teipataan saumoista eristeteipillä. Olemme ottaneet selkeän linjan siitä, että eristys tarkistetaan ja tarvittaessa uusitaan AINA lämpöpumpun vaihdon yhteydessä.

 

Laitekohtaisia huomioitavia asioita.

NIBE F470 laitteista puutuu tuloilman sulkupelti, joka estää mahdollisessa vikatilanteessa, tai liesituulettimen voimakkaan poiston aiheuttamssa tilanteessa tuloilmapatterin jäätymisen. Tätä ei aiemmin ollut ohjeissa, mutta uusittaessa laite on tuo sulkupelti syytä asentaa.

NIBE S735 on vaihtoventiilikone ja patterilämmityskohteisiin esim.  Älvsbytalot on se varustettava työsäiliöllä, pattereiden naksumisen estämiseksi. Vanha esim NIBE 310P sisälsi työsäiliön itsessään. Kun työsäiliö uuteen koneeseen asennetaan, tarvitsee lämmönjako vielä erillisen kiertovesipumpun.

 

Säästöt uudella koneella

Vaihdoimme tuossa tammikuun aikoihin yhden toimivan IVT490:sen tilalle NIBE S735 ja säästöt verrattuna vanhaan laitteeseen ovat olleet todella merkittävät. Asiakkaan mittausten mukaan energian kulutus pieneni helmikuussa 25% ja maaliskuussa 38% verrattuna edelliseen vuoteen. Sanoisin, että vallitsevilla sähkönhinnoilla satsaaminen moderniin invertterikoneeseen on kyllä hyvä sijoitus.

Meiltä saatte varmasti asiantuntevaa ja osaavaa palvelua, pyydäthän tarjouksen täältä

0
Feed

Jätä kommentti