Kiinteistöjen maalämpöratkaisut

Päivystämme myös iltaisin. Ota yhteyttä!

Suurissa kiinteistöissä kuluu paljon energiaa ja lämpöpumppouratkaisuilla voidaan saada merkittäviä käyttökustannussäästöjä

 

A-Energialta saat asiantuntevaa palvelua kiinteistösi energiatehokkuuden parantamiseen. Keskitymme pääasiassa lämpöpumppupohjaisiin ratkaisuihin, kuten maalämpö, poistoilman lämmöntalteenotto ja Ilmavesilämpöpumppuihin. Jokainen kiinteistö on yksilöllinen ja oikean ratkaisun valitseminen onkin avainasemassa mahdollisimman hyvön lopputuloksen saamiseksi. Kartoitamme kiinteistön energiankulutuksen ja autamme valitsemaan parhaan mahdollisen ratkaisun.

Kiinteistöjen maalämpöratkaisut

Maalämpöön siirtyminen aloitetaan kiinteistön kartoituksella. Energiankulutus selvitetään tarkasti ja kohteeseen tehdään esisuunnitelma, jonka avulla saadaan jo selville projektin taloudellinen kannattavuus.

 

Seuraavassa vaiheessa selvitetään lämmönlähteen eli energiakaivojen porausmahdollisuudet, sähköliittymän riittävyys, lämmönjakjärjestelmän soveltuvuus, sekä mahdolliset käyttöveden jakojärjestelmät. 

 

Maalämpölaitteita on hyvin erilaisia ja riippuen kiinteistön tarpeista valitsemme teille sopivan kokonaisuuden. Valikoimassamme on NIBE, Bosch, Thermia ja Gebwell tuotteita.

 

Selvitysvaiheen jälkeen saatte kiinteistöön soveltuvasta laitteistosta tarjouksen sekä mitoitus ja säästölaskelman. Näiden avulla on helppo tehdä päätös hankkeeseen lähtemisestä tai sen hylkäämisestä.

 

Mikäli hankkeeseen lähdetään, sovimme aina asiakkaan kanssa lopullisen ratkaisun. 

 

Toteutamme projektin kokonaisvaltaisesti sovitun aikataulun mukaisesti ja luovutamme valmiin laitteiston käyttöönne dokumentteineen.

 

Laitteiston ylläpitoon tarjoamme huoltosopimuksen, jotta laitteisto toimisi optimaalisesti käytön aikana.

Energiaporaus on ammattilaisen työtä

Maalämmön käyttöön ottamiseksi kallioon porataan energiareikä, johon upotetaan putki. Putki liitetään talon sisällä sijaitsevaan maalämpöpumppuun. Vaihtoehtoisesti maahan voidaan kaivaa noin metrin syvyyteen putkisto, jonka avulla lämpö kerätään. Keruuputket liitetään talon sisällä olevaan maalämpöpumppuun. Maalämpöä käytetään sekä talon että lämpimän käyttöveden lämmitykseen.


Optimaalinen syvyys takaa lämmön riittävyyden talossasi etkä joudu maksamaan lämmöstä liikaa. Kumppanillamme Rototec Oy:llä on erittäin vankka kokemus ja ammattimiehet toteuttamassa projektiasi. Konsultoimme sinua myös työvaiheista, joita voit tehdä itse ja säästää näin kustannuksissa. Tarjoamme yksilöityjä ratkaisuja juuri sinun tarpeisiisi räätälöitynä.

Maalämmön edut

  • Pitkäaikaisessa käytössä maalämpö on ylivoimaisesti edullisin lämmitysjärjestelmä.

  • Nykyiset pumput ovat erittäin varmatoimisia ja huoltovapaita.

  • Tilan tarve on pieni.

  • Maalämpöä voi myös käyttää talon passiiviseen viilennykseen.

  • NIBE-maalämpöpumpulla on erittäin hyvä takuu, erinomainen huoltoverkosto ja uusin tekniikka.

  • Maalämpö on ympäristöystävällinen lämmitysmuoto, joka muuntaa auringosta saatua energiaa lämmöksi.

Ilmavesipumppu tarjoaa vaihtoehdon maalämmölle. Tutustu!