Poistoilmalämpöpumppu asennettuna 

Päivystämme myös iltaisin. Ota yhteyttä!

Poistoilmalämpöpumppu tarjoaa monipuolisen ratkaisun kotiisi

A-Energia tarjoaa erilaiset lämmityslaiteratkaisut mieltymystesi mukaan. Hoidamme järjestelmien asentamiset, käyttöönotot, huollot ja korjaukset suurimmaksi osaksi pientalokohteissa. Palvelemme asiakkaita koko pääkaupunkiseudun alueella.

 

Poistoilmalämpöpumppu on hyvä vaihtoehto, sillä se hoitaa talosi lämmityksen, ilmastoinnin ja lämpimän käyttöveden sekä ennen kaikkea säästää energiaa. Käyttäjäystävällinen pumppu on helppohoitoinen ja asennuskin on yksinkertaista.

Tilaa monipuolinen laiteratkaisu sinun tarpeisiisi!

Poistolämpöpumppu tuottaa käyttöveden ja vaikuttaa sisäilman laatuun

Laite vaihtaa talon sisäilman noin kaksitoista kertaa vuorokaudessa, minkä ansiosta talosi sisäilma on raikasta ja terveellistä ja talosi on aina yhtä hyvin tuuletettu. Ilmanvaihdon kautta poistuva lämpö käytetään uuden lämmön ja lämpimän veden tuottamiseen. Käyttöveden valmistuksen osuus kokonaislämmityskustannuksista on yleensä noin neljännes. 

Poistoilmalämpöpumppu tuottaa edullista käyttövettä ja lämpöä ympäri vuoden.

Hyvin eristetty ja hiljainen poistoilmalämpöpumppu on helppo sijoittaa esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen.

IVT 490 Vaihto NIBE S735

Lähdimme alun perin uusimaan lämmitys-/iv-konetta ja tarkistamaan lattialämmityksen toimivuutta. A-Energialta tuli ketterästi selkeä ja hyvä tarjous molempiin, ja kommunikointi oli alusta alkaen asiantuntevaa ja ystävällistä. Asiakaspalvelu oli asennuspaikkaan liittyvästä odottamattomasta lisähaasteesta huolimatta ammattitaitoista ja ratkaisukeskeistä, ja olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen ja tiimin työhön. Sovituista asioista pidettiin kiinni, ja asiakaspalveluorientoituminen näkyi kaikessa toiminnassa. Oli hienoa, että koko projekti hoitui kokonaisvaltaisesti saman paikan kautta. Suosittelemme A-Energiaa lämpimästi.

Sini - 12/02/2024

Poistoilmalämpöpumpun toimintaperiaate

Poistoilmalämpöpumpun toiminta perustuu talosta poistuvan lämpimän ilman hyödyntämiseen. Kun huoneenlämpöinen poistoilma ohittaa höyrystimen, kylmäaine höyrystyy alhaisen kiehumispisteen ansiosta.


Huoneilman energia siirtyy siten kylmäaineeseen. Kylmäaine puristetaan sitten kompressorissa, jolloin lämpötila kohoaa voimakkaasti.


Lämmin kylmäaine johdetaan kattilaveteen sijoitettuun lauhduttimeen. Kylmäaineesta saadaan energiaa kattilaveteen, jolloin höyrystynyt kylmäaine nesteytyy.

Sen jälkeen kylmäaine johdetaan edelleen suodattimen kautta paisuntaventtiiliin, jossa paine ja lämpötila laskevat. Kylmäaine on nyt päättänyt kiertonsa ja ohittaa taas höyrystimen.

Poistoilmalämpöpumpun edut

Poistoilmalämpöpumppu on kannattava vaihtoehto kustannus- ja energiatehokkaaksi omakotitalon lämmitysratkaisuksi. Saat konkreettista säästöä, koska siihen ei tarvita maalämmön kallista porausta eikä erillistä LTO-laitetta.


Vaihtoventtiiliteknologian ansiosta saadaan säästöjä vanhaan lämpöpumppuun verrattuna. Automatiikka seuraa ulkolämpötilaa ja menoveden lämpötila säädetään tarpeen mukaan, minkä ansiosta saavutetaan suurin mahdollinen säästö. 


Poistoilmalämpöpumppu on parhaimmillaan alle 150 neliömetrin kokoisissa omatotitaloissa. Ota yhteyttä Espoosta käsin toimivaan henkilökuntaamme!